Anul 2020 reprezintă un început special pentru noi. Începutul anului aniversar, an în care sărbătorim 10 ani de #authenticindian în Clujul minunat. Spunem Clujul minunat pentru că sincer, nici nu se putea să găsim un loc mai ideal pentru un restaurant indian. Plin de oameni curioși și deschiși spre noutate,care au avut prima întâlnire cu mâncarea indiană la Indigo și pentru care aceasta a rămas în topul preferințelor până astăzi.
Cum a fost începutul?
Ei bine, a fost cu emoții și cu multă nesiguranță. O echipă multiculturală, preparate cu totul și cu totul necunoscute pentru localnicii din staff, clienți cu multe prejudecăți despre mâncarea indiană și multe multe întrebări amuzante.
Dar vine și partea frumoasă și anume reacțiile celor care gustau pentru prima dată un curry Murg Makhanwala , de exemplu. Deși foarte mulți erau cei care spuneau ca nu le place curry (pe atunci pentru majoritatea curry însemna o pudră colorată cumpărată din supermarket), erau efectiv încântați de amestecurile subtile de condimente și de aromele unice.
La scurt timp după deschidere Orezul cu Șofran (orezul galben) devenise deja emblematic și oamenii știau deja ce înseamnă și cum arată un cuptor Tandoori.
Era și atunci, este și acum un MUST TRY Naan-ul de la Indigo, Puiul Tikka sau Puiul Tikka Masala.
După 10 ani…
Privind acum în urmă sunt atât de multe realizări încat ne este greu să ni le amintim pe toate. Nu credeam atunci că preparatele noastre #authenticindian vor ajunge pe mesele localnicilor la cele mai importante evenimente din viața lor,nici că vor opta întotdeauna pentru un bufet indian la întâlnirea de la birou, că vor să sărbătorească Ziua Națională cu preparate indiene, că cea mai romantică cină o au la Indigo sau că atunci când vor să impresioneze pe cineva cu un preparat special se gândesc deja la restaurantul indian.
Dupa 10 ani însă, puține lucruri nu s-au schimbat: pasiunea pentru ceea ce devine din ce în ce mai rar și mai greu de găsit. Și anume autenticitatea și tradiția preparatelor. Iar la noi în bucătărie, chefi indieni sunt responsabili să păstreze aceste două caracteristici care ne fac unici.
Așadar,anul acesta să nu vă stăpâniți pofta de #authenticindian și să fiți pregătiți pentru surprizele care vă așteaptă tot anul.
Și în încheiere vrem să vă împărtășim un feedback care ne-a rămas în memorie și care ne dă confirmarea că mergem pe calea bună.
„Best indian food from south-east Europe”, adică cea mai bună mâncare indiană din sud-estul Europei, cuvinte care le aparțin celor de la Depeche Mode, prezenți în concert la Cluj.
Ne-au ajuns la suflet aceste cuvinte, în plus faptele au vorbit de la sine: a trebuit sa reumplem bufetul pentru ei de doua ori în aceea seară.