Emblematic pentru gastronomia indiană și regăsit în meniul restaurantelor din întreaga lume,unul dintre cele mai cunoscute curry-uri indiene a intrat de mult în topul preferințelor amatorilor de mâncare indiană. Fie că îl întâlnim sub denumirea de Makhanwala, Butter Chicken sau Murg Makhani, vorbim de același preparat cremos,apetisant și aromat

Secretul?
Piept de pui marinat, sos proaspăt de roșii, unt din belșug, smântână cremoasă și schinduf. Până aici totul pare simplu. Ei bine secretul gustului stă fix în echilibrul ingredientelor de mai sus și în timpul de gătire.
Pentru a obține consistența cremoasă specifică acestui curry este nevoie de multă răbdare… la fierbere. Practic curry-ul trebuie fiert la foc mic ore întregi, până când sosul de roșii se transformă într-o cremă, la care se adaugă untul și smântâna, iar la final schinduful. Totul necesită timp, mirodeniile trebuie să-și elibereze aromele, iar aceste arome trebuie să se integreze perfect în sos. Altfel, riscăm să simțim unele gusturi mai intense decât altele și nu acel gust omogen și perfect.
Nu e de mirare că bucătarii noștri trebuie să înceapă pregătirile pentru fiecare zi dimineața devreme, având în vedere că doar pentru un sos este nevoie de ore întregi de pregătire. Aflăm astfel și de ce bucătăria noastră se deschide doar la ora 12:00.

Makhanwala este pe placul tău?
Tuturor. În cei aproape 10 ani de Indigo nu ținem minte vreun oaspete căruia să nu-i placă acest curry. De la copii cu varste foarte mici, la adolescenți, la persoane sceptice privind bucătăria indiană, la iubitori de #authenticindian.
E simplu de înțeles de ce:
Makhanwala + Rice
Ca oricărui curry, cel mai bine îi stă lângă o porție de orez basmati, dar și lângă unui Naan cu unt pe care să îl înmoi în acest sos cremos.
Cine s-ar gândi că unul dintre cele mai apreciate preparate din India este un preparat nepicant, fără gust puternic și fără o mie de condimente adăugate? Și totuși, #authenticindian înseamnă mult mai mult decât iute. Este despre tehnici de gătire, despre rețete nescrise transmise din generație în generație, despre libertate în adăugarea ingredientelor. E despre unicitate și diversitate.